Изживейте нашия опит

Ние осигуряваме повече от безупречно проведени конферентни събития и конгреси – ние внасяме високо ниво и стил. Ние влагаме своя дългогодишен опит за реализацията на успешни събития. 
DISES International Round Table

DISES International Round Table


дата: 25 - 30 юни 2017
място: Хотел Арена ди Сердика, София
клиент: Division of International Special Education and Services (DISES) and Centre for Inclusive Education

CASE STUDY

СЪЩНОСТ
Център за приобщаващо образование в партньорство с DISES организира кръгла маса на тема „Приобщаване на всички деца в променящ се свят“ от 25 до 30 юни 2017 г. в София. Специалисти от 5 континента споделиха опита си в следните области:

 • Иновативни и екипни педагогически практики за обучители работещи в предизвикателна и глобална среда.
 • Застъпничество и развитие на политики за защита на човешките права на хора със специални нужди и техните семейства.
 • Научни изследвания в областта на специалните нужди и приобщаващото образование.


БРОЙ ХОРА
70 участници
 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
 • Училището в Тетевен беше разположено във високата част на града и не беше достъпно с 50-местен автобус поради тесните улички на малкия град. Беше необходимо да се стигне пешеходно от центъра, което щеше да създаде затруднения на трудноподвижните възрастни участници.
 • По-голямата част от участниците бяха американци с многообразни хранителни изисквания.
 • Високите температури в края на м. юни създадоха голям дискомфорт на американските делегати, свикнали на много по-мощни климатични инсталации.
 • Посещението на център за адаптация в кв. Филиповци и осигуряването на безопасност по пребиваването на чужденците се оказа истинско предизвикателство.
 • В програмата бе включена екскурзия на Витоша и планински преход, а участниците притежаваха различна степен на подготовка за ходене.  

КАК СЕ СПРАВИХМЕ
 • Месеци преди събитието организирахме специално посещение на училището в Тетевен, с цел да се ориентираме относно разположението му в града и възможните варианти по придвижване на участниците от центъра до сградата. Решихме, че ще поръчаме и мини бус, който ще извози до самата сграда най-трудноподвижните и възрастни гости на няколко пъти, ако е необходимо. За останалите избрахме приятен и бърз пешеходен път до училището от центъра на Тетевен.
 • В платформата за on-line регистрация на събитието бяхме въвели поле за специални хранителни изисквания, които участниците да отбелязват предварително. Това ни даде възможност да съберем необходимата информация достатъчно рано. При изготвянето на менютата за храненията взехме под внимание всички особености и предпочитания, направихме множество различни варианти на вкусни и разнообразни менюта и си създадохме система за отличаване на хората със специфични потребности, което сработи безотказно. Участниците бяха изключително впечатлени.
 • Избрахме работни помещения в хотела и транспорт с по-мощни климатични инсталации, които да удовлетворят в максимална степен изискванията на американските участници за ниски температури през лятото.
 • Направихме специален инструктаж относно поведението на чуждестранните гости в ромския квартал. При обиколката, която трябваше да се направи между къщите на ромите, се движихме в компактна група, без разрешение за заснемане, и бяхме предвождани от инструктори психолози, които познават проблематиката и особеностите на етноса и работят с техни младежи и семейства.
 • За организацията на екскурзията на Витоша наехме професионални планински гидове, с които предварително разработихме два типа планински маршрути – по-лек и по-труден, в зависимост от възможностите. При пристигането си в изходния пункт, разделихме гостите на две групи, съгласно предварителния си план. В края на пешеходния тур участниците бяха във възторг от разходката и споделената красота на планината.


РЕЗУЛТАТИ
The event was a great success. Please convey my thanks, appreciation, and admiration to your entire staff.

Tom Gumpel, DISES Executive Director
 

I hope you all are appreciating the wonderful event our team pulled off. I am so grateful to have had you all by my side. 
Dr. Eileen Raymond, DISES Past President

You did a great job at the same time efficient and human. Thank you again!
David Rodrigues, University of Lisboa