Изживейте нашия опит

Ние осигуряваме повече от безупречно проведени конферентни събития и конгреси – ние внасяме високо ниво и стил. Ние влагаме своя дългогодишен опит за реализацията на успешни събития. 
V Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология

V Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология


дата: 17 - 19 май 2019 г.
място: хотел Мелия Гранд Ермитаж, к.к. Златни пясъци
клиент: Съсловно сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България

Медицински конгреси

Медицинските конгреси са важни форуми за обмен на въпроси, постижения и новости между професионалисти в различните сфери на медицинската наука.
 
СЪЩНОСТ
V-ти Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология обхванa най-актуалните теми в инвазивната електрофизиология и кардиостимулацията, давайки възможност на експерти в областта да покажат и споделят новите диагностични и терапевтични стратегии. Лектори на конгреса бяха експерти в областта от България и чужбина.
 
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА
Поради професионалния си характер, медицинските конгреси не се радват на особена популярност сред журналистите и медиите. От друга страна лекарите са твърде ангажирани и често пропускат анонсите за събития. Затова популяризирането на събитието и информирането на потенциалните участници бе едно от основните предизвикателства.
Медицинските събития се организират често с подкрепата на фармацевтични фирми, което е добра новина. Но това налага съобразяване с Етичния кодекс на фармацевтите за провеждане на събития, който поставя доста ограничения във формата на събитието. Например – участниците не могат да бъдат настанявани в хотели от категория 5 звезди.
Настаняването на лекарите в различни хотели от своя страна пък създава проблеми при организирането на социални събития, в случая - гала-вечеря.
 
РЕШЕНИЯ
Изготвихме професионална видео-покана за конгреса, която разпратихме до всички потенциални участници и качихме в социалните мрежи.  
Избрахме два хотела от по-ниска категория за настаняване на делегатите, разположени в непосредствена близост до основния хотел, за да отговорим на изискванията на Етичния кодекс на фармацевтичните фирми.
Направихме няколко срещи с мениджмънта на основния хотел, отговорника по храненето и главния готвач, за да уточним всички детайли по организацията на гала-вечерята с цел гладкото й протичане: настаняване на гостите, интервали за сервиране, изисквания към отделните компоненти на менюто, качество на храната, брой сервитьори и т.н.
 
БЪДЕЩЕТО
За съжаление, следствие на пандемията от COVID-19 медицинските конгреси ще променят облика си и едва ли ще събират заедно толкова големи групи от хора, както в последните години. Като тенденция се налага така наречения „хибриден“ модел, в който участниците, които искат и могат да пътуват, присъстват на място, а останалите могат да се включат чрез видео-конферентна връзка. Надяваме се, че това ще бъде един печеливш модел за всички.